• Novinky

            • Ponuka Letné tábory

            • Milí žiaci a rodičia,

              v spolupráci s SCVČ Vám ponúkame dva letné tábory s dennou dochádzkou v ZŠ Tatranskej Lomnici. Novinku určite nezabudnite rozkliknúť pre všetky informácie. 

              Prvým táborom v ponuke je "Letný tábor na Sebaobranu", bude prebiehať v dvoch týždňoch od 3.7 do 7.7 a potom znova od 10.7. do 14.7.2023. Cena je 10 eur za deň na jedno dieťa +stravné podľa záujmu.

               

              Druhým je dobrodružné putovanie "Za tajomstvami Tatier", ktorý sa bude konať od 3.7. do 28.7. v ZŠ Tatranská lomnica a je vhodný pre 1. stupeň ZŠ, cena je 7eur za jedno dieťa na deň +stravné podľa záujmu. Ponúkne zábavky ako 

              - poznávanie tatranských štítov a ich panorámy

              - získavanie fotiek a kresby kvetov a živočíchov

              - spoznávanie tatranských legiend a príbehov

              - turistika aj menej známymi chodníkmi 

              - pohyb v prírode, orientácia v teréne (turistické mapy a značky, GPS)

              Pár fotiek z minulého roka v galérii nižšie

            • Beseda s budúcimi olympionikmi.

            • Deti dnes mali možnosť spoznať našich bývalých žiakov, ktorí sa venujú sánkovaniu. Mali možnosť dozvedieť sa naozaj zaujímavosti, vidieť pretekárske sánky, pretekárske oblečenie a niektoré deti si jazdu na saniach aj vyskúšali. 

            • Deň Zeme - projektový deň 🌍♻

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - projektový deň 🌍♻.

              22. apríl patrí Dňu Zeme. Bolo to v roku 1970, keď vedci a ekológovia najmä z USA ovplyvnení fotografickými a telegrafickými snímkami z kozmu, dokumentujúcimi krehkosť a zraniteľnosť Zeme, demonštračne vyzvali k spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme so všetkým, čo ju robí jedinečnou. Deň Zeme sa stal globálnym fenoménom, ale stále počíta s miestnymi iniciatívami, ktoré demonštrujú silu zmeny na úrovni jednotlivca. Už niekoľko rokov má tento deň špecifickú tému, ktorá upozorňuje verejnosť na najvypuklejší problém. Motto roku 2023 znie – Investujme do našej planéty! Ako to môžeme urobiť? Medzinárodná platforma Earth Day odporúča zaviesť do každodenného života pár zmien. Napríklad nás vyzýva na obmedzenie používania plastov, šetrenie vodou, kúpu lokálnych potravín, používanie prírodných hnojív či zapojenie sa do dobrovoľníckych činností. Dnešný deň bol pre našu školu výnimočný, lebo sme investovali svoj čas a chuť urobiť niečo pre našu planétu, pre našu školu a zároveň pre nás všetkých. Žiaci 1.stupňa si najskôr upevnili svoje vedomosti prezentáciou o triedení odpadu a potom vyčistili okolie školy. Žiaci 2.stupňa presádzali kvety v škole, upravovali a zvelaďovali našu školskú záhradu, ktorá sa pomaly premieňa na novú Eko-učebňu "Záhradu, ktorá učí" v rámci enviromentálneho programu Zelená škola. Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších!

            • Výchovný koncert - ľudová hudba, ľudové zvyky a obrady

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert - ľudová hudba, ľudové zvyky a obrady.

              Hudba tu bola odjakživa a ostane navždy. Sprevádza nás od kolísky až po hrob. Ľudová hudba alebo hudobný folklór je hudobný žáner širokých más obyvateľstva, často neznámych autorov, tradične zachovávaný ústnym podaním. Môže ísť o hudbu reprodukovanú spevom, ale aj o nástrojovú hudbu. Ľudovou hudbou sa zaoberá hudobná folkloristika.Spievali si ju ľudia pri práci, pri dieťatku keď ho chceli uspať, na svadbách, ale aj pohreboch, a pri ďalších činnostiach. ...týmto úvodom sa nám dnes predstavila ľudová hudobná skupina, ktorá navštívila našu školu. Prostredníctvom hudby, spevu a názornými ukážkami ľudových hudobných nástrojov sme sa oboznámili s ľudovými zvykmi, obradmi, ktoré sa viazali k životným a kalendárnym etapám.

            • Základná škola OBEDY ZADARMO - NOVÍ STRAVNÍCI

            • Prosím rodičov detí, ktoré začnú chodiť na stravu od 1.5.2023 aby vyplnili, aj prihlášku na stravu do školskej jedálne a uhradili polatok 30€ najneskôr do 21.4.2023.

              Tento oznam sa týka iba nových stravníkov v základnej škole Dolný Smokovec. Tí ktorí sa už stravujú od septembra prihlášku už nevyplňajú iba uhrádzajú poplatok vygenerovaný podľa edupage na mesiac máj). 

              V prípade akýchkoľvek otázok volajte 0911 159 974 - vedúca ŠJ. 

               

              Prihlášku si môžeťe vyzdvihnúť v kancelárii ŠJ alebo si ju môžete stiahnuť tu: 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Dolný Smokovec 16021, Vysoké Tatry
        • +421 52 442 25 95
        • Dolný Smokovec 16021
          059 81 Vysoké Tatry
          Slovakia
        • 36165051
        • 2021435614
        • ZŠ: +421 52 442 25 95

          MŠ: +421 901 717 068

          riaditeľ školy:
          Mgr. Ondrej Balogh +421 911 159 980
          zástupca riaditeľa školy
          Mgr. Dušan Melo +421 911 159 976
          zástupkyňa pre MŠ:
          Monika Jasenčáková : 0901 717 068
          ekonómka školy:
          Ing. Zuzana Wechterová +421 911 159 982
          vedúca školskej jedálne:
          Jana Hudáková +421 911 159 974
          e-mail: zsdsmokovec@gmail.com
          špeciálny pedagóg:
          Mgr.Katarína Bekeš
          0907/353458
          email: bekeszsdsmokovec@gmail.com
          konzultačné hodiny: utorok 12,20 - 14,30
          streda 12,20 - 13,30
      • Prihlásenie