• Novinky

            • Rodičovské združenie

            • Informujeme rodičov a zákonných zástupcov detí ZŠ, že dňa 18. septembra 2024 ( v stredu ) sa uskutoční celoškolské rodičovské združenie o 16,00 h a po jeho skončení budú pokračovať triedne rodičovské schôdze. Vaša účasť je potrebná.

            • Desiata v ZŠ Dolný Smokovec

            • Vážení rodičia, od 1.10.2024 začneme podávať desiatu pre žiakov v ŽS.

              Ak máte záujem o desiatu pre svoje dieťa, je nutné vypísať a doručiť prihlášku buď osobne alebo elektronicky na email: sjzsdsmokovec@gmail.com. 

              cena pre 1. stupeň 0,70 € na deň (priemerná mesačná platba za 22 dní je 15,40€)

              cena pre 2. stupeň 0,75 € na deň (priemerná mesačná platba za 22 dní je 16,50€)

              Platba sa uhrádza do 10teho dňa v mesiaci. Jediná výnimka je mesiac október, pretože platbu treba uhradiť najneskôr do 30.9.2024

              Ak máte záujem o prihlášku v papierovej podobe, môžete si ju vyzdvihnúť v kancelárii ŠJ. 

              Prihlášku si môžete stiahnuť tu: 

          • PONUKA KRÚŽKOV V ŠKOLSKOM ROKU 2024/2025
            • PONUKA KRÚŽKOV V ŠKOLSKOM ROKU 2024/2025

            • Názov: POHYBOVÉ HRY

              Vedúci /a/ krúžku: Marta Cisková

              Deň a hodina: Utorok od 12,25h do 13,25h; Streda 13,40h do 14,40h

              Odporúčaný vek: 6 - 15 rokov

              Opis činnosti: Krúžok Pohybové hry bude zameraný na nácvik jednotlivých činností kolektívnych športov a hier. Základy futbalu, volejbalu, basketbalu a prehadzovanej si deti budú osvojovať cvičením prihrávok, streľby, dlhých hodov, hodov na presnosť a celkovej pohybovej kultúry. Súčasťou činnosti na krúžku budú aj základy gymnastiky prostredníctvom jednoduchých cvikov s rôznymi druhmi náradia a tiež relaxačné cvičenia.

              Názov : TATRANKOVIA - turistický krúžok

              Vedúci /a/ krúžku: Soňa Kriššáková

              Deň a hodina: Sobota - 1- krát v mesiaci

              Odporúčaný vek: 6 - 10 rokov

              Čerstvý vzduch, pohyb a načerpanie pozitívnej energie to sú známe priaznivé účinky výletu do lesov, do hôr, do prírody.

              Pobyt na čerstvom vzduchu výrazne redukuje stres. Počas prechádzky v prírode načerpáte nielen fyzickú, ale i psychickú energiu. Pri pohľade na prírodné krásy pociťujeme pokoj a úctu k nej.

              Tak hurá von!

              Názov : Futbalový- krúžok

              Vedúci /a/ krúžku: Ondrej Balogh

              Deň a hodina: Utorok 13,45h – 15,00h

              Odporúčaný vek: 11 - 15 rokov

              Futbalový krúžok je mimoškolská aktivita zameraná na rozvoj fyzickej zdatnosti, tímovej spolupráce a futbalových zručností. Žiaci  sa na tréningoch učia základnej techniky hry, ako sú prihrávky, streľba, vedenie lopty, obranné a útočné taktiky, a rozvíjajú koordináciu a rýchlosť.

              Typický tréning futbalového krúžku zahŕňa rozcvičku, technické cvičenia, nácvik herných situácií a hru  menších tímov,   práca na disciplíne, rešpektovanie pravidiel a podpora tímového ducha. Cieľom krúžku je nielen zlepšiť športové schopnosti, ale aj zdravý životný štýl a zábavu pri športe.

              Názov : Lyžovanie

              Vedúci /a/ krúžku: Petra Penkert

              Deň a hodina: Utorok – Štvrtok od 15,30 – 18,30

              Odporúčaný vek: 11 - 15 rokov

              Lyžiarsky krúžok je zameraný na rozvoj lyžiarskych schopností, fyzickej zdatnosti a lásky k zimnému športu. Účastníci krúžku sa učia základnej techniky lyžovania, ako je ovládanie lyží, brzdenie, zatáčanie a bezpečné jazdenie na rôznych typoch svahov. Skúsenejší lyžiari zdokonaľujú svoju techniku ​​v rýchlosti, pri jazde na strmých svahoch v rôznych snehových podmienkach.

              Typická činnosť krúžku zahŕňa prípravu na svah, kde prebieha rozcvička, nácvik techniky pod vedením skúsených inštruktorov a samotnej jazdy po svahoch. Členovia sa učia aj pravidlá bezpečnosti na svahu a správne používanie lyžiarskeho vybavenia.

              Okrem samotného lyžovania sú súčasťou aj kondičné a teoretické lekcie, kde sa účastníci oboznamujú s technickými detailmi lyží, s technikou pre rôzne terény a podmienky aj s potrebou starostlivosti o vybavenie. Krúžok často organizuje výlety na rôzne lyžiarske strediská, prípadne aj preteky či súťaže, aby si členovia mohli overiť svoje zručnosti a posunúť svoje limity

              Cieľ lyžiarskeho krúžku je radosť z pohybu, zlepšiť techniku ​​lyžovania, a zároveň motivovať k zdravému a aktívnemu životnému štýlu v prírode

              Názov : Florbalový - krúžok

              Vedúci /a/ krúžku: Dušan Melo

              Deň a hodina: Štvrtok od 13,45h  do14,45h

              Odporúčaný vek: 10 - 15 rokov

              Florbalový krúžok je športová aktivita zameraná na rozvoj fyzických a taktických zručností potrebný pre florbal, dynamický a rýchly kolektívny šport. Cieľom krúžku je naučiť účastníkov základnej techniky hry, ako sú vedenie loptičky, prihrávky, streľba, bránenie a taktiky spolu.

              Tréningy florbalového krúžku sa zvyčajne začínajú rozcvičkou, ktorá zahŕňa dynamické cvičenia na zvýšenie vytrvalosti, rýchlosti a obratnosti. Potom nasleduje nácvik základných florbalových zručností, ako je kontrola loptičky, presnosť prihrávok a streľby, také pohyby na ihrisku, a práca v útočnej aj obrannej formácii. Dôležitou súčasťou krúžku je aj tímová spolupráca, komunikácia medzi hráčmi a stratégia počas zápasu.

              Okrem technických a taktických cvičení sa hráči učia florbalu a súčasťou bývajú aj tréningové zápasy, ktoré umožňujú praktické uplatnenie naučených schopností v herných situáciách. Členovia môžu zúčastniť sa na priateľskom zápase a turnajoch proti tímom, čo im pomáha rozvíjať športového ducha, disciplínu a rešpekt voči súperom.

              Cieľom florbalového krúžku je zlepšiť vytrvalosť účastníkov, rozvíjať ich technické schopnosti, podporovať tímovú prácu a zachovať im radosť zo športu a súťaženia.

              Názov : Krúžok informatiky a školskej televízie

              Vedúci /a/ krúžku: Veronika Marianiková

              Deň a hodina: Štvrtok od 12,55h do 14,55h na 6. a 7. vyučovacej hodine

              Odporúčaný vek: 11 - 15 rokov

              Krúžok informatiky a školskej televízie je zameraný na rozvoj digitálnych zručností, kreativity a tímovej spolupráce v oblasti IT a médií. Účastníci krúžku sa učia základy práce s počítačmi, tvorbu digitálneho obsahu a používanie rôznych softvérových nástrojov, zároveň získavajú skúsenosti s tvorbou a produkciou školských televíznych programov.

              Informatika:

              V časti zameranej na informatiku sa účastníci učia základy programovania, používanie grafických a editačných nástrojov, práca s databázami či tvorba webových stránok. Tréning zahŕňa rozvoj riešenia logického a algoritmického myslenia, rôznych úloh a projektov, ktoré podporujú praktické využitie IT zručností v reálnom svete. Deti sa učia aj o bezpečnosti na internete, kybernetickej bezpečnosti a správnom používaní technológií.

              Školská televízia:

              V časti školskej televízie sa študenti venujú tvorbe video reportáží, moderovaniu a príprave scenárov. Naučia sa používať techniku, ako sú kamery, mikrofóny, osvetlenie a strihové softvéry. Účastníci pracujú na príprave a produkcii školských správ, rozhovorov, záznamov školských podujatí a iných zaujímavých tém. Učia sa tiež základy žurnalistiky, ako robiť rozhovory, získavať a overovať informácie a prezentovať ich publiku.

              Celý proces zahŕňa tímovú spoluprácu, kde si účastníci rozdeľujú úlohy na základe záujmov, ako je strih, zvuk, kamera alebo moderovanie. výsledné videá môžu byť vysielané cez školské kanály alebo online platformy, čím získavajú reálnu spätnú väzbu.

              Cieľom krúžku je zvýšiť digitálnu gramotnosť, rozvíjať tvorivé myslenie a tímovú prácu, a zároveň motivovať študentov k praktickému využívaniu technológií v každodennom živote.

              Názov : Mini ŠEF

              Vedúci /a/ krúžku: Janka Hudáková

              Deň a hodina: Streda – od 13,40 do 15,40

              Odporúčaný vek: 11 - 15 rokov

              Krúžok varenia je praktická aktivita, ktorá učí deti a mládež základné kulinárske zručnosti, rozvíja ich kreativitu v kuchyni a podporuje zdravý prístup k stravovaniu. Účastníci krúžku sa oboznamujú s rôznymi surovinami, učia sa technike prípravy jedál a zlepšujú svoje znalosti o správnej výžive. ### Typické aktivity krúžku varenia zahŕňajú: - základné kulinárske techniky: Účastníci sa učia základné zručnosti, ako je krájanie, miešanie, pečenie, varenie, grilovanie a zdobenie jedál. Naučia sa používať kuchynské nástroje bezpečne a efektívne. Krúžok je určený pre deti od 2 ročníka ZŠ

            • Oznam pre rodičov MŠ

            • Dňa 10.09. 2024 v  utorok bude rodičovské združenie o 16.00 v jedálni ZŠ, po skončení sa presunieme do tried. Účasť nutná

            • Upozornenie pre rodičov žiakov a detí

            • Vážení rodičia so závažných dôvodov, sme museli prerušiť prevádzku školského zariadenia ZŠ, MŠ a ŠKD.

              Vaše deti sú zhromaždené na mutifunkčnom ihrisku kde si  ich musíte prevziať od triedných učiteľov.

               

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Dolný Smokovec 16021, Vysoké Tatry
        • +421 52 442 25 95
        • Dolný Smokovec 16021
          059 81 Vysoké Tatry
          Slovakia
        • 36165051
        • 2021435614
        • ZŠ: +421 52 442 25 95

          MŠ: +421 901 717 068

          riaditeľ školy:
          Mgr. Ondrej Balogh +421 911 159 980
          zástupca riaditeľa školy
          Mgr. Dušan Melo +421 911 159 976
          zástupkyňa pre MŠ:
          Monika Jasenčáková : 0901 717 068
          ekonómka školy:
          Ing. Zuzana Wechterová +421 911 159 982
          vedúca školskej jedálne:
          Jana Hudáková +421 911 159 974
          e-mail: zsdsmokovec@gmail.com
          špeciálny pedagóg:
          Mgr.Katarína Bekeš
          0907/353458
          email: bekeszsdsmokovec@gmail.com
          konzultačné hodiny: utorok 12,20 - 14,30
          streda 12,20 - 13,30
      • Prihlásenie